B.E.LO.V.E.D

SaAT Indah

Salam...
Aku nk cete ar skit pasal perjalnan aku ke KL pd 27/07/09 - 29/07/09 sbb ada briefing kat sane..
mula2 aku dh lama dpt th aku akn ke kL ni n then aku bgtau ar Mr.Naqi yg aku kan ke KL..Suke ar dia sbb leh jupe aku kat sne sbb lama dh x jupe kan..hihi..melepaskan rindu kate kn..sama2 suke ar..
Tp kan aku plan ar aku nk wt suprise kat Mr.Naqi aku nk bgtau dia yg aku xjd g KL atas sbb2 tertentu.. pdhal aku mmg akn ke Kl pun..So dia caye ar kn..Aku pun wt serius kate btl xleh g KL..
haahahaha..

Aku bertolak Ke Kl pgi Isnin dlm Kul 11 gitu ar..so aku cipta ar satu alasan utk Mr.Naqi ni..Aku kbo ke dia yg aku g site visit kat Kemaman n dungun pdhal aku otw g Kl..tp yg best nyer dia ttp mempercayai kate2 ku ini..walaupun dia mcm syak gok ar..
tp aku ttp kate g site visit..walaupun ms 2 ye 3g nk th aku ada mane..tp aku mls nk layan 3g sbb xnk Mr.naqi aku ada kat ne..
Mr.naqi pe lgi mengamuk ar..sbb aku x lyn dia..sori syg...

Perjalanan ke Kl mmg begitu meriah sbb naik van 8 org sumenye..pe lgi duk bergalok ar dlm van mkn mcm2 buah ar , kepok ar...mcm2 ar..
Mcm2 berlaku dlm van ms g Kl 2...yg plg best bile kwn aku ni psg lagu "Fall 4 u" best sgt lgu 2 aku x penah dgr lgu 2..ble dgr kn sdp sgt..smpai srh ulang2 skmo..Lgu ni lgu kwn aku Lina n dillah..diaorg pasangan kekash yg romantik..dlm van dia duk karaoke lgu..perghhhh...meleleh2 ar..sayu gler dgr lgu 2...romantik sgt rs.."lina & Dillah" so romantik ar ble nyanyi lgu 2...hihihhi..jgn mare guna nama jap...
Aku pun trus terpikat kat lgu 2 trus tnya tjuk pe..n then aku ato Msj Kat MR.Naqi srh ye cri lagu tajuk"Fall 4 u"..
mr.naqi pun terpikat gak kat lagu ni...best ye kate...Mr.naqi siap post kat festbuk n blog lgi spesel for me..thanks syg...

Ehhh2..smbung blik pasl suprise td 2..
aku btl2 kagum kat Mr.naqi sbb dia mmg caye gler kat aku ni..
ye tnya aku ada mane tp aku xth nk jwb duk mane aku kate ar klu nk th Find ar...
gune maxis leh find kite duk mane2..dia pun find ar...ms 2 ada kat area Kuantan dh..
Tp kn aku ckp ar jgn caye ke Find 2 tipu je 2..
ye pun caye ar ckp aku ni...jht btl..hahahahha
Mr.naqi setia je tggu aku smpai umah ni..aku kate x smpai lgi..
Pdhal kn aku dh smpai kat Kl pun..ahahha..
Suprise 4 u Mr.Naqi....
Aku pun tepon ar Mr.naqi tnya duk wt pe borak2 pas2 ye tnya aku ada mane..
aku pun bgtau ar yg aku ada kat KL..
tp ye x caye..hahahhaha.
aku kate btl ada kat kl..ada kat hotel ni..
Mr.naqi tnya ar duk hotel mane...ye nk dtg amik aku....tp mr.naqi btl2 shock ar..xleh nk trma kenyataan lgi katenyer..
x caye..hahhahah...
bg direction kat ye kat ne hotel aku duk sbb nk kuar mkn...
so ble ye dh smpai kat hotel br ar Mr.naqi ni pecya...gelak besar aku..
hahhahaha...sori syg big suprise 4 u...

Then kitaorg g ar kuar mkn, aku ajak skali lina & Nociah kuar mkn sama2...
kitaorg g mkn kat Restoren Dulang..aku ckp kat diaorg restoren ni romantik sbb mengadap KLCC..fuyooooo...
mkn2 lps 2 blik hotel ato diaorg dl sbb aku nk g umah sewa geng2 aku nk ato buah tgn dri trg (kepok je)...ms g 2 dh kul 12 dh..sume dh tdo tggl fazi n K.ajan je..sori ar dtg lwt mlm...hahahhah..

G kl 3 hri gitu tp briefing nyer hnya 3jam gitu...hahahahah..
br ingt nk g shoping kat kl sbb ada sale tp hampeh sbb gaji nyer enggak masuk plok...
frust nongeng ar..
pe2 pun best gak dpt g Kl dpt jupe kwn2 n jupe org teristimewa...mengubat rindu...walaupun sekjap dpt jupe leh ar lepas rindu...
nnti ada ms aku nk g kl lgi...
Tggu kedtgan aku ye...Luv u all..miss u so much...


P/s : Syg sori sbb wt suprise 2...hahahhahah..pe2 pun miss u syg...

Fall For You

Fall For You
by Secondhand Serenade


video


The best thing about tonight's
that we're not fighting
It couldn't be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
that I will fall for you over again
Don't make me change my mind

I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you that
I would never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed
But I have loved you from the start

Oh, But hold your breath
Because tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep

And hold onto your words
'Cause talk is cheap
And remember me tonight
When you're asleep

Because tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find


"You're impossible to find my dear Amira.."
-mr.naQi-

TAg yg pnjang..huhu..

1. Bekas kekasih saya adalah :
Nk kena jwb ke?hahah..maybe i just keep the answer utk mnjaga hati my hubby ku syg hehe

2. Saya sedang mendengar :
Lagu Misha Omar..xingat tjuk..

3. Mungkin saya patut :
Tdo ar..esk nk keje plok..

4. Saya suka :
mkn..mkn...mkn..mkn...

5. Sahabat-sahabat baik saya :
sape yg rs sy baik dia ar shabat baik sy...

6. Saya tak faham :
tentng bercinta..

7. Saya kehilangan :
hilang kurus..skrg chubby..

8. Ramai yang kata :

saya ni comel hahhah..(sj koya)


9. Makna nama saya :

Cahaya Putri Kebijaksanaan..Lbh Kureng ar.


10. Cinta itu adalah :
erm...cinta is luv

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :


12. Saya akan cuba :

kurangkan mkn walaupun suke mkn..


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
i dun know!!!

14. Telefon bimbit saya :
Sony Ericsson...Pemberian Org Tersyg ar..MR.Naqi Thnks Sayang...

15. Bila saya terjaga dari tidur :
mesti cri hp dl...nk tgk jam kul bpe..


16. Saya paling meluat bila :
ada org yg meluat ar..

17. Pesta/Parti adalah :
ms utk mkn byk2(mcm ane nk kurus ni..)

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
ntah...xde kot..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Peringkat dimana sy msh bleh menerima duit raya...(Skrg dh xdpt.huhu)

20. Hari ini :
ari sabtu..25july2009..(eh..besday my prenz, sbb tag ni bru aku ingat besday bdk 2..hhaha)

21. Malam ini saya akan :
tdo ar pe lgi..

22. Esok saya akan :
Bgun awl sbb nk g keje..

23. Saya betul-betul inginkan :

duit yg byk sbb suke shopping..(mate duitan ke!!)


24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
mesti kate cute gok aku ni...hihi

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
Xkisah dimana shj akn ku terjah..


26. Makanan barat atau Jepun :

xpenah mkn ar..

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap supaya dpt tdo yg nyeyak gitu..

28. Makanan Segera adalah :
MAGGI..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
I need u 2 understand about me...

30. Siapa yang anda mahu TAG?

uhhh..lenguh menjawb TAG ni..so kwn2 amik ar jwb tag ni mencabar gitu..

CINTA, PATZI,K.Awin,DYa, AMy, Adik Sue Pinky..lenguh jgk nk sbt sume nye..sori x sbt tp korang amik je n jwb tag ni k...jgn lupa...gud luck..

Kena JwB TAG Lagi...

~~~Tag From CinTA~~~


1.copy award untuk diletakkan di blog anda
OK kena dh ikut Arahan ..

2.nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
Suke main fb n games dlm fb..hihii
Best kwn ngn cinta knl dri kolej until now...
bdk Chubby..hhahha
Rindu nk tdo ngn CINTA..best ar duk sebilik ngn CINTA ni..
?
Suke mencube sesuatu yg bru n rajun orgnyer
CiNTA suke tlg Myra klu Myra tlg pe2 pun dri dia..THANKS CINTA

3.setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

haahhah...nk jd Chubby dh le ni..
xsuke terlalu tumpu kat keje 2 je..
Suke mkn...pe2 pun...hihii
Suka main game lam facebook n kena layari FB tiap2 hri
Suke beli Baju utk dri sendri n 4 sumone Spesel..
Pembazir Orgnye
Suke lepak kat umah with my famili
Suke dpt layari tenet tiap2 ms sbb dah ada brodband...
I LUV MY FAMILY

Suke wt lawak supaya kwn2 gelak n suke ngn aku...aku suke wt kwn2 sentiasa senyum..huuhu

4.anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
Nk sng keje, sape2 yg singgah kat blog aku ni rajin2 amik award ni erk...terutama 2 my frenz..sape rs aku ni kawn dia amik ar award ni k...

5.Nama timangan anda?
mmber col me = myra, GEDIK!

6.Anda Seorang Yang?
SuKe ketawa n sensitif k!!

7.Insan Yang Teristimewa?
Teristimewa My Beloved FAmily....Mr.naqi..MyPrenz...

8.Lagu Kesukaan?
Leh je lyn lagu pe2 asal x sktkan kepala ni..

9.Makanan Kesukaan Anda?
Bab mkanan ni ar ssh nk jwb sbb sume suke hahhahah..

10.Sikap Yang Membuat Anda Stress?
Byk keje n ada org yg suke mendtgkan mslh..

11.Warna Kesukaan Anda?
PURPLE

12.Benda yg mesti ada dalam beg?
Purse, bedak, kunci2 pnting..

13.Kali terakhir anda menangis?
hahahha...soklan membunuh ni...xslap aku bru je lgi rsnyer...mlm 2 nangs sbb gaduh punyer hal ar..aku dh ar ssh nk nangis tp skrg bkn main sng je mata ni nk mengeluarkan air mata..ishhh

14.Tag untuk10
Org yg sudi amik ar..my member ar kn...amik jgn x amik k...

Akhirnyer Spesel From CINTA..

FRIENDSHIP AWARD FROM NUR UMIRA



Thnks CINTA..Pandai CINTA skrg blajar wt award erk...keep it up...




Cinta srh bg pendapat about FRIENDSHIP..
- Erm ssh nk jupe FRENDSHIP ni..pe2 pun berkawan ar slagi kite leh kwn, n hati2 memilih kawn coz xsume kwn ni baik n suke kat kite..sekali terkena oleh kwn kite akan ingat smpai ble2..
best klu leh kwn tp x best dpt kwn yg suke perbodohkan kite n kwn yg suke mkn kwn..
THINK ABOUT IT...





THAnks 4 The Award..

p/s : Akhirnyer aku dh publish award ni k...

Kau Ilhamku...


Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah

Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan

Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu

Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu

Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...amira naqi...


PIndah Opis RO TRG

Salam..

Akhirnyer, br leh pindah opis sendri..dh bpe lama duk menumpang kat opis partner
So, hri ni 23/07/09 kitaorg suem berpindah..
Dgn semangat bru n kerajinan br duk opis br..(Rajin ke???)
Tp tmpat duk aku mcm x best je, x strategik je kn..Duk dpn oiiii..
xpe ar trma je ar kn...asal duk opis br kn..hahahah
Yg best nyer duk sni, byk mkanan kat sni..
Yg best Cendol n laksa penang..tiap2 hri ar aku mkn nnti..
Bertmbh chubby ar aku nnti...huhu
Mls ar nk upload gmbo..
nnti ar aku letak gmbo k..
Welcome to my opis...
Kwn2 jgn lupa singgah kat opis aku ni ble blik ganu erk...
leh blanja cendol kn...
hihihihi..

Sedih Menyelubungi Diri iNi..

Arghhhh....sedih sgt2..
sedih megenangkan abgku yg terlantar di hsptl...
Semlm abg ky duk wad biasa tut..tut..hri ni terpaksa ditukarkan
ke wad ICU..mcm lgi parah kn..
msk ICU membuatkan aku sekeluarga xsng dduk..
Aku sedih sgt tgk abgku yg terlantar kesakitan,
abgku menggunakan alat bantuan pernafasan utk membantunyer bernafas..
Aku xbleh nk tgk abgku lama sbb aku sdih sgt...sdh yg teramat..
Asalnyer abg aku disyaki deman DENGGI, tp entah mengapa smpai mcm ni jd nyer..
Semakin parah..
Hatiku pilu melihat keadaan sebegini, xsggp rsnye nk hadapi sume ini..
Tp aku th ni sme dugaan ALLAH utk keluargaku..
Aku harap Keluargaku tabah menghadapi sume ni...
Doakan kesejahteraan abgku...
Mak...tabahkan dirimu...aku n yg lain sentiasa disisi mak..
Aku harap abgku akn sembuh seperti sedia kala...
AMIN....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...