B.E.LO.V.E.D

2010

Salam..
fuhh....lama giler myra x berceloteh kat blog ni..
naik bersawan dh blog ni..berhabuk ni...
Pe2 pun Myra nk ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2010..
smoga thn baru kali ini lbh bermakna...
Semperna Thn baru ni insyaallah Myra akn kembali aktif berblogging...
Myra kena rjin update cete2 yg best thn bru nti...
Thn baru ni jgk Myra hrp sumenyer berjln ngn lancar..
Pe yg Myra hrpkan thn baru ni smga Myra akan menjd insan
yg lbh sempurna n menambahkan ilmu di dada..
Myra nk menambah amalan yg baik2..Myra nk jd seorg
insan yg berguna utk famili Myra n juge pd org lain...
Myra nk dri ni lgi dekat dgn ALLAH..mendekatkan dri pd ALLAH..
melakukan yg terbaik pd dri ini..INsyaallah...
sama2 lah kite doakan azam thn ni termakbul dgn jayanyer..
Pe azam korang utk thn ni???
nnti kongsi pe azam korang erk...


HEPI NEW YEAR 2010...

Rumahku dinaiki air..

Salam..
Rumah MYRA skrg dinaiki air..
dri pgi td lgi hujan trn xhenti2..
skrg MYRA n famili dh berpindah
ke pusat pemindahan di Tadika..
sume famili MYRA skrg kena berpindah
sbb sume umah dah dinaiki air..
Mlm ni tido ar MYRA disini..
Muking MYRA akan stop dl
post entry sbb keadaan skrg x mengizinkan
nnti klu ada ms terluang MYRA akan update
pe yg ptt..byk sgt entry yg MYRA nk post
tp blum berkesempatan lgi..
skrg MYRA adalah salah seorg mangsa banjir,
huhuhuu...
banjir oooo banjir..rumah naik air oooo...
oooooo

cete Cintun

hai..korang..
dh lama x update blog ni...
dh lama jgk x blogwalking..
sbbnyer...MYRA xde kat opis ar.
dah 4hri MYRA xmsk opis..
Hri ni MYRA terpaksa MC
sbb skt gg..gg br nk tumbuh ar..
start dri hari isnin hgga rabu
MYRA xmsk opis sbb MYRA
pergi KEM BAKTI REMAJA.
dkt Kem Rakan Muda Mak Lagam,Kemaman..
best weh dpt g kem ni..
nnti MYRA update kat korang,
pasal MYRA g kem 2 erk..
byk cete nnti MYRA cete ye..
hri ni xleh nk update mane ar..
skt gg ni..klu dh x skt nnti
MYRA update ye..
korang tggu erk..

huhuhu

Salam..
sori kekwn2 MYRA xde ms lgi nk update blog ni..sori erk..
nnti2 MYRA akan update..tetibe2 ado sorang budak 2 srh MYRA update blog sbb dia nk tlg bca..(shidah) hihih..laju2 MYRA wt entry ni..hahhah..sori SHIDAH, MYRA mls nk update ni hahha..ada cete best nnti MYRA akn cete kn erk..musim hujan kn skrg so sifat kemalasan 2 mesti ada, ingt nk tdo je ni..dh sejuk mcm duk kat salji ni..huhuh..econ yg amat2 lah sejuk..seluruh bdan kesejukan..smpai gg pun sejuk ni..hihihi..ok ar nk smbung wt keje dl..*keje main2 hahhah..SHIDAH ni entry utk shidah, entry pendek..sesjo jo..hihihi..ok bye2..stay tuned..renung2 kn dan selamat beramal...peace no war..



p/s :
Alhamdulillah ayah MR.Naqi dh sedar..tp msh dlm keadaan lemah...dh x pakai tiub pernafasan lagi..msh lgi kat ICU.mslh darah tggi plok..sama2 ar kite doa semga ayah Mr.Naqi kembali sihat seperti sedia kala..dh msk hari ke 11 ayah Mr.Naqi berada di hospital..

06 november 2009

Hujan yg lebat berturut2 membuatkan keluarga MYRA xdpt melelapkan mata dgn tenang..sbb takut air akan naik dan banjir..(tp MYRA ttp tdo ngn tenang jht btl)..Mak ckp dia bgun kul 4 pagi nk tgk keadaan mcm ne..banjir atau tidak..DLm kul 5pg mak tepon sume anak2 mak tnya keadaan umah mrk...Rupa2nye umah mrk dh nk naik air jln nk menuju rumah mrk dh dittp sbb air dh mula naik..banjir..Sume duk sbk kemas brg,angkat brg2 yg berat..Sebenarnyer umah anak2 mak ni xjauh pun..anak2 mak duk kg yg sama gak cume duk lorong yg berbeza, xjauh mane pun dri umah mak..sume bgun awl pgi sbb tkt air mkin naik n sume cpt2 kemas pe yg ptt..Tp syukur alhamdulillah umah mak xnaik air lgi..cume ble hujan air akn melimpah kat atas jln tp ble hjan berhenti air pun mulai surut berbeza dgn lorong umah anak2 mak sbb air kat umah mrk mmg x surut..mmg banjir ar.

Mak kejut MYRA dlm kul 8 bgtau umah abg2 n kakak2 MYRA bnjir..MYRA pun segera ar bgun..nk tgk keadaan...Hujan msh blum berhenti..Air mmg dh byk dpn umah MYRA..tp blum msuk dlm rumah lgi..keadaan msh terkawal..3 buah rumah anak mak akn ditengelami air klu bnjir tp skrg hujan mulai reda air pun mulai surut jd anak2 mak blum lgi berpindah umah, msh bleh tdo di rmh msg2..nnti klu umah anak2 mak ni bnjir sume nyer akn berpindah ke umh mak..itupun klu umah mak x bnjir..nsb baik umah mak agak besar jd bleh ar muat sume anak2 mak..

Oklah ni ar cerita banjir dr MYRA..MYRA blum snap gmbr2 bnjir ni..xde mood nk amik gmbo..nnti klu bnjir lgi MYRA akan amik gmbo ye..nk tunjuk kat korang kg MYRA ditengelami air..

p/s : Hari ini juga hri yg sukar utk keluarga MYRA..mak ayah n sume famili menitiskan airmata, MYRA juga menangis..sedih sgt2..mmg xleh trima pe yg tlh pd keluarga MYRA ni..kesian kat mak n ayah..pe2 pun MYRA hrp sgt keluarga MYRA kembali pd asal..bahagia...xnk ada pe2 mslh lgi...MYRA x sggp nk hadapi sume ni..MYRA x sggp kehilangn org yg MYRA syg..xnk ada perpisahan antara keluarga ini..

BERITA

Sj je MYRA nk Kongsi ngn korang berita2 yg MYRA dpt dri MR.Naqi..Dah 2 hari MYRA xpergi melwat ayah Mr.Naqi..Hari ni Mr.Naqi ada bagi Msj Kat MYRA bgtau keadaan Ayahnyer. Hari ni dh masuk hari ke-4 ayah Mr.Naqi brada di hospital..MYRA harap sgt2 supaya keadaan ayah Mr.Naqi kembali pulih dan dpt melihat wajah MYRA buat kali pertama nye..sblm ni MYRA n ayah Mr.Naqi belum lagi bertemu....
Jum kite sama2 bc msj yg Mr.Naqi sms kan kat MYRA..

Mesej yg Pertama :
"Ayah Sedar Td darah trus naik,
nurse xbg pegang2 ayah nnti
ayah sedar drh naik lgi "

Mesej yg Kedua :
"Ayah angkat kepala mcm
nk bgun.mulut ngangga mcm
nk ckp sesuatu."

Mesej Yg Ketiga :
"Td sedar lama gak.Dkt sejam.
Pas2 dh hbs waktu melawat
xth ar.Pas2 ptg td ayah sedar
plak."

Mesej Yg Keempat:
"Celik Mata, angkat kepala
Angkat Tangan."

Mesej Yg Kelima :
"Ayah xleh bernafas sendri.
Kena gune tiub 2.Ada tiub dlm
tekak nk bernafas camne."

Mesej Yg Keenam :
"Doc ckp mungkin jangkitan
kuman pd otak tp doc sndri
xleh nk pastikan."

Mesej Yg ketujuh :
"Nurse try buang tiub td nk
srh ayah bernafas cra normal
tp xleh. Nurse pun psg semula."


Ni ar antara msj2 yg sempat Mr.Naqi ato kat MYRA. skrg Mr.Naqi dh xleh nk bermsj mcm selalu..ada perkara yg btl2 pnting br ar kitaorg bermsj. Mr.Naqi kan sbk dkt hospital so xleh nk layan msj selalu..Skrg tumpuan Mr.Naqi adalah utk ayah dia..Mr.Naqi kena sentiasa ada disamping ayah nyer..MYRA hrp hri2 yg mendtg berlalu dgn kegembiraan...

Berikan KEkuatan..

SALAM..
semlm aku dpt brita dr Mr.Naqi yg ayah
dia mkin tenat..xth nape..tbe2 jd mcm ni..
Mr.Naqi ckp ayah dia demam bdn panas sgt2..
Tp doc pun xleh ckp pe2..doc xth pe penyakit Ayah
Mr.Naqi..skrg xth ape keadaan ayah Mr.Naqi skrg..
Semalam Myra xpergi melawat ayah Mr.Naqi..
2 yg Mr.Naqi tepon bgtau yg ayah dia semakin teruk..
tp xth teruk mcm ane..harap2 xde pe2 yg blaku...
Hri ni duk tgggu Doc check n tggu keputusan dri Doc..
Mr.Naqi ckp dia dh xsenang ddk..dah rs xsdp hati..
Bimbangkan ayah dia..
Myra kat sni hanya mampu berdoa n trus berdoa..
Smga sume nyer selamat..


p/s : Syg..myra sentiasa disisi abg..Abg kena kuat hadapi sume ni...
Abg kena tabah, abg kena ingat mak n adik2 yg lain perlukan
sokongan dri abg...abg kena bersedia menghadapi sume..
Perbanyakkan solat hajat n berdoa pg Yang ESA..
Insyaallah doa abg akn termakbul...
Luv U Cyg..

:|

Hri ni hri yg sdih...sdh sgt2..
Pagi2 lgi MYRA dh dpt 2 brita yg sdih..
dugaan dtg lgi...huhuhu..
Ya ALLAH selamatkan lah ahli keluarga MYRA..
jgn kau pisah kan antaraMYRA n keluarga MYRA..
MYRA x th MYRA mampu ke x menanggung sume ni..
Amatlah berat bg MYRA utk hadapi sume ni...
MYRA msh sygkan keluarga MYRA..
:|

.....xth xltk tjuk pe...

Dah msk 3hari My FFIL myra berada di ICU..
dan selama 3hri berturut2 myra melawat my FFIL..
Smpai skrg msh blum sedar lagi ttp sudh memberi respon
apabila menyentuh tangan n menyebut namanye..
Alhamdulillah keadaan semakin ok..
Cuma skrg doc bg ubat tdo supaya My FFIL
tdo dan bukan nyer berada dlm keadaan koma..
Doa sume org tlh dimakbulkan supaya My FFIL
kembali shat seperti sedia kala..
Sama2 kite berdoa utk kesejahteraan FFIL..
Amin...

01 november 2009

Tepat jam 4.32pm Myra dpt msj dri Mr.Naqi
"Ayah pitam xsdar.Ada kat emergency.skrg ambulan nk bwk g hsptl k.trg"
mmg terkejut gler ms 2..
Sbb sblm msj 2 diato Myra n Mr.Naqi sempat lagi
duk 3G..lama gak Myra n Mr.Naqi duk ber3G.
Ms 2 myra tgh keje tp duk 3G gak sbb Mr.Naqi
ckp nk tnjuk keadaan ribut kat KL..
So kitaorg duk ber 3G, sblm 2 duk msj2 dl pas2 br ar ber3G.
Pas2 tbe2 Mr.Naqi kate mak dia kol,
so Myra letak ar tepon..
xlama lps 2 br Mr.Naqi bg msj 2...
MMg shock gler2 kn..
ms 2 aku terkedu skjp xth nk kate pe dh..
Kebetulan ms 2 Opis mate(Lina) ada kat sebelah aku n dia
tnya knpa tbe2 aku shock..aku pun bgtau ar yg ayah Mr.Naqi xsdarkan dri.
Dh ar Mr.Naqi duk jauh nk blik plak ssh..
Myra tnya Mr.Naqi nk blik ke x..Lps 2 dia kate nk blik..
sbb ayah dia msh blum sedarkan dri dri jam 11 until now...
Doc ckp sbb ada penyakit kencing manis..
Tp Myra pun xth byk jgk..sbb ms 2 pun Mr.Naqi tgh panic..
Myra xnk ar tnya byk2 tkt menganggu Mr.Naqi..
Xlama lps 2 Mr.Naqi ckp dia blik mlm ni kul 10 mlm naik bus.
Mr.naqi xblik ngn adik dia sbb adik dia duk Jerantut, so dia
srh adik dia blik n Mr.naqi naik bus...Dia kate biar adik dia dl smpai TRG..
Myra xth nk wt pe skrg myra pun blur..
Myra pun terketar2 badan ni tp myra wt cool je..
Myra hrp everthing will be ok...
Let pray together...
arghhhhhhhh......myra xth nk tlis pe lgi..
tgan pun dh terketar2 ni......


P/s : Syg hrp2 sumenyer ok..xde pe2 yg
blaku..myra sentiasa dismping abg..
if u need me i alwiys be for u..
Sama2 lah kite mendoakan kesejahteraan ayah Mr.Naqi
sori syg klu myra byk tnya..be cool syg..
everything is ok...take care syg..

Bekpes Time

Hallo....camat Pagi..
Sesj nk bgtau korang yg
Hari ni Myra bekpes mkn
Nasi mnyak lauk daging..
sedap..bleh dikatakan
tiap2 pgi mkn ns mnyk..
mcm x jemu je kn..
klu x bli ns myak ni mesti bli
mknan lain asal makan..
Yg pting Myra mmg akan
amik bekpes ar..Bekpes kn
pntng..Amik bekpes plk amik yg berat2
mcm ne nk kurus kn..huhu
xpe ar Myra mmg suke mkn pun..
Nnti lunch nk mkn lagi oiii..
Opismate Myra ajak g mkn dkt
Pasar Payang..kat situ glemer
MEE SUP..so Myra pun nk try ar..
Best ke x..huhu..
xsbr nk tggu lunch ni..
ok ar Myra nk start wt keje plak..
Bye2...

"Pain Killer"

UNTUK PENGETAHUAN, ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya...


"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol... Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun.. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis "painkiller", semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang "biasa" ini ke dalam mulut anda.

Sumber dari :
Myra dpt emel ni dri org opis myra..so lps ni korang sume hati2 erk..


CatchEye Malaysia

<--- Yes..!! --->

Before that i really want to give the biggest thanks to Kak Eynda
( http://meandmylife1376.blogspot.com )for inviting me to this fantastic clicks!

Kite banyak dengar pasal nuffnang sblm ni kan..

Ape kate kite try yang latest plak




CatchEye Malaysia

just klik n register (pinjam ayat Kak Eynda)
then you will see your money growing MORE and MORE in your account hehe~

Try it now before its too late~!!

Lunch Hour

Semalam time lunch hour myra x mkn sbb dh kenyang mkn ns kerabu kn..
So ada ar opismate myra ajok kuar g jln2.
Myra pe lgi ikut je ar, Myra g bersama 3 lgi opismate yg lain..
Dah ar kuar time lunch mmg jeng gler ar... nk cri parking pun ssh..
2 3 kali pusing br r dpt parking tp 2 pun pakat main parking je...
nsb baik xkena saman kn...hihi

Sebenarnyer kitaorg kuar sbb nk g survey dkt Bridal Boutique..*bkn Myra yg nk kawen ar Myra teman aje
Myra teman kn opismate Myra ni..dia nk tgk pelamin sbb dia dh nk kawen ar..
So Myra join sekali ar cuci2 mate je...tgk2 je..
Dua butik kami sempat tgk...yg satu ok jgk ar tp mslh nyer tauke nyer xde
so pyh ar nk bercerita kan..tp ok ar jgk sume kat butik 2..
Lps 2 kitaorg gerak pergi Butik lain plak...D'rs Anggun Boutiqe..walaupun lokasi nyer
x brapa strategik tp xpe asal kn barang2 kat boutique 2 ok..
Masuk2 je boutique 2 kn mmg tergaman ar mcm2 bj pengatin ada..mmg rambang mate nk plih..* trus rs nk kawen cpt2..gatalnyer
Kawan myra yg nk kawen 2 pun discuss ar ngn pekeje kat situ mcm ane dgn package yg ada 2..best jgk dgr pekeje 2 bercete walaupun bosses xde..layanan yg diberi pun berpuas hati ar jgk..
Mcm2 dia cete..yg bestnyer Artis Arni Nazira pun amik Pelamin kat butik 2..Fuyooo.
Kira butik 2 ok ar jgk..mcm2 pakej ada..nk plih pun ssh...pelamin kat situ mmg tema byk bunga kot..mcm english style..berbunga..cntik sgt..*mr.naqi nnti kite tempah kt sni erk.huhu
Myra duk dgr je pe pekeje 2 ckp..seronok jgk..smbil2 belek2 album yg ada..
Seronok je kwn myra yg nk kawen 2 smpai x th nk plih yg mane satu..poning dibuatnyer..tp xpe nnti blik umah wt bajet dl..kira bajet btl2..
Mmg besor wooo bajet ni..tp klu nk cntik n meriah kn terpaksa ar cri duit lbh dl..
Best ar g bridal ni mcm2 leh tgk..membuatkan kite rs nk naik pelamin cpt..huhu




Ni antara bj2 pengantin yg ada...mcm2 fesyen ada skrg..nnti aku nk plih yg mane erk?

Ni ar kwn2 yg sibuk memilih ni..belek2 album..siyes je muke duk memlih 2..


Ni ar antara pelamin angan2 ku..english style..penuh bunga2..cntik kn..purple mesti ada...nnti tempah yg ni erk mr.naqi..huhuh



p/s : mr.naqi kena cpt2 kumpul duit tau..kumpul duit byk2 erk..hahhaha..nnti nk kawen kite tmpah pelamin cntik2..angan2

Nasi Kerabu Berasap @Terengganu

wah2...tgk tajuk pun dh sdp kn ..ns kerabu 2..sape yg duk terengganu leh ar mkn nsi kerabu berasap ni..sgt best oooo...terangkat wa ckp lu..
Sebenarnyer nasi kerabu ni Myra mkn ms bekpes pagi td..xleh pose kan pe lgi mkn ns kerabu ar..
semlm dh bgtau kat kwn2 Myra esk pagi kite mkn ns kerabu..
pagi td sebelum smpai opis singgah sekejap kat kedai ns kerabu ni kedai ni pun area umah Myra je..dkt je..Area flat seri kolam ar...kat2 situ ar...Myra pun xth nk bgtau lokasinye kat mano..pandai2 korang ar cri kn..Inilah Wajah Nasi Kerabu Berasap..

Ni ns Myra punyer..nasi kerabu + ayam bakar +daging bakar hage nye rm4 je..
best giler..pedas amat..ns dia pun byk..nk menghabiskan ns ni pun punyer lama..
Myra mkn ns kerabu kenyang smpai Myra x amik lunch...kenyang bebenor gamoknyer....
ni plak ns kwn2 Myra..kitaorg mkn sama2..duk bersila rmai2 pas2 mkn..huhu opis kitaorg xde pantry cume ada sinki n kabinet je..xde meja2 pun..2 yg mkn kat bwh je 2..hhahahhh..

Sempat lgi Myra snap tgn Myra ms tgh mkn ni..menyelerakan btl..huhuhu..sodap...sape2 yg duk trg mesti try ns kerabu berasap ni..*sbb pe nama kedai ni ns kerabu berasap sbb diaorg bakar daging+ayam kat luar kedai diorg je..sbb 2 berasap


Ni plak antara opismate Myra yg bekpes sama2 ngn Myra..ni bdk control ayu ni..hhahah..perempuan melayu terakhir katakan..hahahha *kutuk lgi xpe diaorg xbc blog Myra ni..kuangkuang...


Dlm kul 12 tgh hr bdk2 opis Myra wt acara mkn2 lagi..tp xde ar mkn2 besor2 cume mkn colek je
* colek bhsa trg..buah pelam cicoh kicap..kebetulan opismate Myra bgtau semalm yg dia nk bwk manga dr umh dia..sorang bwk manga sorang lgi bwk colek..yg lain tumpang mkn je..

Ni ar buah manga kampung..sdp sgt mkn ngn colek..cicoh ngn colek..mmg menjilap jari ar...
sape2 yg suke mkn colek ni mmg terangkat ar..

Ni ar colek nye..buan manga cicoh ngn colek kicap..pedas gler..tp Myra x brapa gemor mane mkn colek ni..tp leh je lyn..tp x sggh mane ar mkn 2..sekadar rai kwn2 je...


Ni ar muke2 hantu colek diaorg mmg mkn sggh hati punyer..mmg melekat kat situ je mkn..MMg best ar tgk diaorg ni mkn..Tmbh2 lgi jgn x tmbh..walaupun masan + pedas diaorg ttp mkn ttp layan tau..mmg power ar..

* INi ar serba sedikit kejadian yg berlaku hri ni..tp ada satu stowee lgi Myra nk bgtau korang..jeng2..tggu..nnti kau upload erk...Aktiviti kat opis hri ni duk mkn je..mkn2 mkn mkn mkn....huhhu

Myra Pose!!!

Minggu ni Myra start berpose..
Aku start hari Ahad, tp malang
nyer sempat smpai hri isnin
je Myra berpose..huhuhu hri ni dah
xleh nk pose lgi.
br nk startt diet..Tp xmcm diet gak..
ttp berbuke ngn nasi gok..
huhu..bile nk trun berat badan pun xth..*nk kurus weh tlg ...
Walaupun Myra sorng je yg berpose kat
opis Myra ni Myra ttp gagah kan
dri menahan nafsu tgk kwn2 mkn..Myra
kuat xpe xkisah diaorg mkn pun..
hri isnin br ar ada opis mate Myra yg berpose jgk..
ada teman kan..
Hajatnyer nk berpose smpai hri khamis tp nk wt mcm
ane kite org puan ni byk sgt halangan nyer..
Tp Insyaallah nnti Myra nk smbung berpose plak..
harap2 lps ni ramai yg nk join Myra berpose..
sama2 ar kita ganti pose yg tlh kite tgglkan..

2 hari berpose rs best ar jgk leh mkn sdp2 mkn kat kdai..
Myra kan duk umah sewa jd Myra berbuke pose di luar ar..
nsb baik ada kwn Myra yg nk teman (nana & nono) thnks korang sbb sudi
teman Myra berbuke pose...

Myra stay kat opis je smbil2 tggu nk berbuke mls nk blik umah..
Dlm kul 6.30 aku gerak ar g cri kedai utk berbuker pose..
Sblm 2 Myra dh chat ngn kwn2 Myra ni tnya kat mane nk mkn nnti..
kitaorg dh plan dl nk g mkn kat ne..
Pose pertama Myra kitaorg berbuke dkt ngn opis ni je..
kat restoren A & I..Bleh tahan nye best jgk..
Sebelum nk order 2 Myra mtk pendapt Mr.Naqi dl
tnya dia pe menu utk Myra berbuke ni..ato msj pas2 dia ckp srh mkn ns..
so Myra order ar menda2 alah ni...

Ini antara yg Myra order utk first Myra berpose... :Myra order air Limau Nipis Panas.Myra xleh minum ais sbb Myra batuk ar trpaksa minum air panas ar..huhuhu..


Ni plak mkanan yg Myra order nasi putih + telur dadar + tomyam campur..best sgt2 tomyam ye mmg terangkat ar..pedas gler...nnti leh mkn kat sni lgi..sbb dkt ngn opis Myra je..

Hari kedua Myra berpose Myra n kwn2 decide nk mkn kat kedai TAITA kat Batu Buruk jauh skit..ni Nana yg decide kdai ni so kitaorg g je ar mkn kat sni...Tmpat dia ok ala2 romantik ar jgk kdai pun nmpok eklusif ar jgk..try je ar..Tp kali nk kitaorg terlambat smpai skit...Smapi kat kdai 2 org dah azan dh..Org azan Myra br je nk order..hahaa..
Myra pun pe lgi tnya ar kwn2 Myra ni ada pe2 yg blh dimkn x utk buar berbuke..cari punyer cari nana terjumpa ar coklat dlm handbag dia...Myra pe lgi telan je ar coklat 2...wt berbuke..hihih..
Ni plak menu hri kedua Myra berpose :

hahahaha..Myra order air teh tarik..kwn2 Myra gelakkan Myra sbb order air ni...Myra sj ej order air ni sbb fikir punyer fikir tgk org kt sebelah minum air ni Myra pun ngn spontan order ar air ni..best pe air teh tarik ni..hahhaah.ni plak mkananyer...mkn ns lgi hahaahha...lauk pun lauk sama je..cume xde telur diganti ngn paprik..kate nk diet tp ns ttp jd pilihan kn...bkn pe nk pose kn jd Myra kena amik ns biar than lapo..Myra dh x bgun sahur ns ni je aku mkn..tp mmg leh thn ar xlapo satu hari...mkn je ar nsi pun kn..asal kenyang..*lain kali ar diet..kuang kuang..

hah..ni ar nana kwn Myra yg teman Myra..lgi sorng nono tp xde dlm gmbo..sori nono xsempat nk snap muke nono wt msk dlm blog Myra ni..lain kali muke nono plok Myra wt msk dlm blog ni..hihih...thnk korng sudi teman Myra mkn ni..
ni ar Signboard restoren TAiTA kat batu Buruk..Myra siap srh kwn Myra benti kan kete sbb nk snap gmbo ni..huhuu..akhirnyer leh gok snap gmbo ni..Thnks nono


Selesai mkn kitaorg pun gerak nk blik umah..kitaorg blik kut tepi pantai batu buruk...
lalu punyer lalu ternampak ar org jual Jagung Bakar..Myra pun bgtau kat kwn2 yg Myra nk mkn JAgung bakar ni..Nono pun pe lgi trus je benti kat tmpat org jual Jagung ni..hahahh..mkn lgi..Mula2 ingt nk tapau satay je tp nmpok jagung ni kitaorg tapau jagung je..
Myra pun turun beli 4 batang jagung..satu lagi utk housemate Myra..so decide bli 4 btang..siap pilih nk jagung yg mane sebelum bakar..ni antara jagung yg ada..besor2 jgung nyer..

ni ar jagung yg kitaorg pilih..siap utk dibakar...nmpok best kan..mkn panas2 ni sgt lah sodap ni..huhuh..meh2 mkn2..smapi umah kitaorg mandi2 dl lps 2 br mkn jgung ni..dh sejuk dh dh x pns dh tp mkn jgk..trk sorng2 mkn habis licin hahha.lenguh mulut duk kunyah jagung ni dah ar bnyak..hbs jua akhirnyer ..Ada yg pndai mkn smapi licin dibhangnyer..Myra x pndai mkn xlicin pun Myra mkn..
* teke yg mane satu jagung Myra

satu lgi jagung xsempat nk snap sbb blum dimkn lgi.

Best nyer dpt mkn je kn..slagi bleh mkn ni kite mkn je ar nk mkn pe pun kn...diet lain kire..hihih.

Teruna VS Dara

Perbezaan lelaki dan pompuan time kenduri kahwin

Lelaki (Teruna)

1.mandi
2.pakai baju,siap2
3.start keta,motor
4.sampei tempat kenduri,jumpe tuan umah
5.makan
6.pas makan rileks jup,isap rokok
7.balik umah
8.sampai kat umah


Perempuan (Dara)

1.mandi
2.berkemban
3.keringkan rambot
4.bukak almari,pilih baju
5.bawak kuwa sume baju ,bentang atas katil
6.pilih mane nak yang dipakai.
7.senarai pendek baju hendak dipakai
8.amik baju kebaya
9.letak balik
10.amik baju kurung
11.letak balik
12.wat pilihan lagi
13.cakap lam ati"baju mane yang menarik perhatian"
14.dah sah pilihan,baju kurung
15.pilih tudung plak
16.idop kan seterika
17.nyanyi2 smentara seterika panas
18.telepon berbunyi
19.angkat tepon"eh korang dah nak sampei?jup la.aku x siap lagik"
20.cepat2 seterika baju,tdung.
21.member sampei
22.call member"jup wei!5 minit lagik!korang tunggu lam keta"
23.pakai,baju,pakai tudung,
24.amik beg tangan,alat mekap sekali
25.masok lam keta
26.mule bertekak dengan member
27.kuwakan cermin
28.kuwakan alat mekap
29.mekap kan dulu
20.sampai je kat simpang
21.patah balik,seterika lupe off
22.sampai umah
23.member mintak pinjam toilet
24.dah abis sume,naik keta balik
25.sampai plaza tol
26.jalan jem
27.mule merungut,panas,mekap dah cair
28.kuatkan air cond
29.sembang2 hal perkahwinan
30.sampai kat umah orang kawen
31.salam dengan tuan umah
32.pergi makan
33.cedok lauk ayam skit
34.letak sendok balik
35.cedok gulai skit.
36.letak sendok balik
37.mule cite kat member cakap diet
38.amik laok skit,
39.amik buah skit
40.makan
41.abis makan
42.borak2 kosong ngan member
43.mate usha pompuan lain
44.mule bandingkan pakain mane yang cantik
45.tunggu pengantin
46.pengantin sampai
47.cepat2 pergi tangkap gambar
48.tunggu pengantin bersanding
49.pengantin abis bersanding
50.cepat2 naik pelamin,tangkap gambar
51.mule berangan
52.member marah,suh turun,die plak nak tangkap gambar
53.member tangkap gambar pulak
54.ikot pengantin masok bilik
55.mule cakap "wah!!cantiknye"
56.duduk atas katil pengantin
57.tangkap gambar lagik
58.mule berangan lagik
59.tgk adiah sekeliling
60.tarik pengantin,ajak tangkap gambar
61.dah tangkap gambar
62.gesel pipi ngan penganti pompuan
63.tunggu pengantin bagik cenderahati
64.dapat cenderahati
65.mintak bunga telor plak
66.dapat bunga telor
67.kasik adiah
68.salam ngan pengantin
69.sampei depan pintu
70.kasot ilang
71.cepat2 amik kasot orang
72.mule naik keta
73.mengumpat lam keta"laok x sedap,pengantin mekap tebal sangat,pelamin x lawa".
74.gelak2
75.mule berangan balik.nak wat perkahwinan besar2
76.sampai umah!!!

New Look

Hai..
hri ni aku bosan sgt2..
dh xth nk wt keje pe...dah xde keje agaknyer...
Bosan & boring dh mengadap website yg sama je..
So aku pun duk main2 ar..
smbil2 2 aku tnya geng aku "Nur Umira Mat Hanapi" pe dia buat..
Dia pun xwt keje..hahhaha..duk main Fb gokk...huhuh
Dia kate xde mood nk wt keje n rs mls 2 menjelma haah..
sama ar kite gamok nyer..
Aku pun pe lgi skype ngn Mr.Naqi srh ye cri template yg cntik
utk blog kitaorg ni..Nk upgrade jgk ar sbb sume org duk upgrade blog..
hahahha...*jeles disitu
Mr.Naqi cri ar n decide yg mane nk pilih..
Lps Mr.Naqi & Mrs.Naqi plih so terhasil ar wajah
terbaru blog kitaorg ni...hahahahh..akhirnya..
Harap2 korang sume suke ngn wajah baru ni..
Lps ni korang rjin2 kn dri menerjah kat blog aku ni..
Lps 2 komen2 ar pe yg ptt erk..
N now my new look blog..
Thnks to Mr.Naqi for help me....

p/s : nnti nk tmbh pe2 yg cntik utk blog kitaorg ni..nk kasi lgi havoc..hihi

back to OLD Facebook


written by: Mr.NaQi

hurm..ni nak ajar cara2 nk view korang punye facebook-home tu jadi macam lama balik. ni spesel utk sesiapa yang tidak berkenan dihati nak tengok Facebook yang baru ni. Sonang bowitu..follow the steps below

(1) Tengok kat bahagian paling kiri dan paling atas kat page facebook-home korang. kat situ ade news feed,link,photos bla3. klik MORE... kt list tu

(2) Tarik/Drag STATUS UPDATES tu letak paling atas dan drag NEWS FEED tu letak kat mane2 kat bawah

(3) Lepas siap drag n drop tu, klik STATUS UPDATES tu.

* da jadi korang nye default same macam dulu..
If tak suke korang leh repeat reverse step and jadi macam facebook baru balik


MenGong Sggh..

Giler btl keje ni..
Hri ni aku dpt brita 22/10/09 (5.30pm) sume spikers yg duk RO Trg
ni keje blik HQ plok..aduh gler sggh..
Ni Pm aku yg bgtau, Pm aku ada kat Kl..ye yg bgtau..
Ye kate pihak ODD yg bgtau sbb nyer..mslh training 2 ar...
Ramai yg x g training so mmg mslh ar..
pdhal bdk2 yg duk KL 2 pun bkan nyer g Training sgt pun..
gler mmg keje gler...xleh jd ni..
Aku xnk g KL lgi aku nk duk kg ni..bersama2 ngn famili aku..huhuhuhu
Tp ni bkn keputusan muktamad lgi so kite tggu ar keputusan lps ni
jd atau tdk kan...mtk2 xjd ar kn....
Sume bdk2 opis aku duk mengamuk psl ni sume ada yg kate nk
resign lah apalah ...Aku rs sume xnk blik KL..
hahhahaah...
xsbr aku nk tggu keputusan yg muktamad..
Sama2 kite tggu ye..n sama2 doa supaya aku xpyh g kl...huhuhuu
xsuke2 :/

@Opis

Skrg jam menunjukkan pukul 8.26pm dan aku masih lagi berada di opis..
hahhaha...nape ar aku x blik lgi kan..
sesj je duk opis ni...buat apa yg patut..
lgpun opis mate/ house mate aku ni suke blik lwt..
dia suke duk opis lama..aku pun join sekaki ar...
duk umah sewa pun xde pe yg menarik leh aku wt
selain menonton tv..baik duk opis leh gak lyn internet kan..hihi..

ok ar aku dh nk blik ar..
xlama pun duk opis ni..duk lama2 pun jd seram jgk..hahhaha
ok bye2....
take care,...
8.29PM..

Aku Akan Kembali

Dah lama rs nyer aku x berblogger ni...
Aku lngsung xde mood nk menulis..
Aku cume ada mood nk terjah blog org je..
Kwn2 blog ku, aku ttp membaca n bg komen pd blog anda..
Walaupun blog aku tiada lgi cerita baru..
Tggu ar ms nyer klu aku ada kesempatan akan ku
paparkan kisah2 hdpku..
Pe2 pun aku akan teruskan dunia berblogging ni...
Cume skrg aku mls nk bercete...
Terlalu byk perkara manis n pahit berlaku dlm hdp ku
sepanjang bulan pose sehingga ar skrg ni..
cume aku mls nk berupdate..
sori ye kwn2....
tggu ar kemunculan aku nnti...
Insyaallah aku akn trus update blog ini...


p/s : hri ni aku btl2 sedih...terlalu sedih n sedih...wawawawawa

UpDatE2

hai kwn2..dh lama aku x mengupdate blog kn..
aku so2 mls ar...mmg mls ar..mls yg amat ar..(mmg7 mls ar..ye2 mls)
nnti ble aku free aku nk update blog aku ni..
aku nk cete byk menda ar...cete yg best2 ar..
so kwn2 tggu....
klu aku rjin ar kn...tgk ar ble aku rjin 2 kn...huhuh..
nntikan kemunculan aku di episod akn dtg..
hahhahaha..
nnti nk cri mood nk bercete dlm blog ni..
nk cri roh berblog dl..
skrg aku lbh suke singgah kat blog2 kwn je..
cri idea ar kot..
pe2 pun nnti ar aku berblog lgi...
skrg mmg aku mls...mls..mls...ble nk rjin xau....
bye2...bye...c u

MEnGAlaH


Jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

Pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu


Jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

Mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

tag zmn kanak2 dr MOK JILAH

Nama Penuh: NOOR HAMIZA AMIRA BT MOHD ZANGGI..
Tarikh lahir: 25 NOVEMBER 1987..(jgn lupa..)
Tempat lahir: Kg Kuala Akob,K.brg..(Kg tok & to'ki)
Tempat Anda Dibesarkan: KG.BATU 23,K.brg


1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
semua spupu2..pas2 member dkt2 umah ni..(linda, nurul pas2 geng2 laki ada gok.)


2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
semestinyer main kawen2..ahhaha..main mok2..main msk2..main nth pe lgi..

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..
apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?
xpyh kwn ar ngn ye 2..pas2 bisik2 ngn kwn lain kbo xpyh kwn ngn dia...

4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?
umah member2 ar..xpun kat umah aku..


5.Apakah cita cita anda masa kecil?
hhahahaha..aku sebenarnyer nk jd lawyer...dr kecik berangan tp xjd pun..angan2 ms kecik..


6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda
gemari dan masih ingat sampai sekarang?
kartun CASPER..cete antu casper minat sgt aku..tgk kat umah member aku..siap pnjam Video Tape dr member aku..


7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?
mamee monster super ring,aiskrim asam masin n airkrem poli…


8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda
yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..
xde kot...sume ada kg ni lgi kot...xingat ar aku..


9.Apakah gelaran anda masa kecik?
xde gelaran pggl mira je ar..


10.Nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda
yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..

  • sume rakan blogger mira yg mengenali mira erk..amik ar tag ni jwb k..
  • saper lg erk???erm..sape2 jer la yg rase nk jwb soalan ni..sila la ambik..jgn malu2…

Demi "CINTA"

Dilihat dari usia beliau sudah tidak muda lagi, usia yang sudah senja bahkan sudah mendekati malam. Masa Pak Suyatno, 58 tahun ke sehariannya diisi dengan merawat isterinya yang sakit. isterinya juga sudah tua. Mereka berkahwin sudah lebih 32 tahun.

Mereka dikurniakan 4 orang anak .......di sinilah awal cubaan menerpa, setelah isterinya melahirkan anak ke empat .........
tiba-tiba kakinya lumpuh dan tidak boleh digerakkan. Hal itu terjadi selama dua tahun.

Menginjak tahun ke tiga seluruh tubuhnya menjadi lemah bahkan terasa tidak bertulang lidahnyapun sudah tidak mampu digerakkan lagi.

Setiap hari Pak Suyatno memandikan, membersihkan kotoran, menyuapkan, dan mengangkat isterinya ke atas tempat tidur.
Sebelum berangkat ke tempat kerja dia meletakkan isterinya di hadapan TV supaya isterinya tidak berasa kesunyian.

Walau isterinya tidak dapat bercakap, tapi dia selalu melihat isterinya tersenyum, dan Pak Suyatno masih berasa beruntung kerana tempat kerjanya tidak begitu jauh dari rumahnya, sehingga siang hari dia
boleh pulang ke rumah untuk menyuapi isterinya makan. Petangnya dia pulang memandikan isterinya, mengganti pakaian, dan selepas maghrib dia temankan isterinya menonton tv sambil bercerita apa sahaja yang dia alami seharian.

Walaupun isterinya hanya mampu memandang (tidak mampu memberikan respons ), Pak Suyatno sudah cukup senang bahkan dia selalu menggoda dan bergurau dengan isterinya setiap kali menjelang tidur.

Rutin ini dilakukan Pak Suyatno lebih kurang 25 tahun. Dengan sabar dia merawat isterinya bahkan sambil membesarkan ke empat buah hati mereka, sekarang anak-anak mereka sudah dewasa tinggal si bungsu yang masih kuliah.

Pada suatu hari ke empat anak Suyatno berkumpul di rumah orang tua mereka sambil menjenguk ibunya. Kerana setelah menikah mereka tinggal dengan keluarga masing-masing.

Dan Pak Suyatno tetap merawat ibu kepada anak-anaknya, dan yang dia inginkan hanya satu: semua anaknya berjaya.

Dengan
kalimat yang cukup hati-hati anak yang sulung berkata : "Pak kami ingin sekali merawat ibu ... Semenjak kami kecil kami melihat bapak merawat ibu dan tidak ada sedikit pun keluhan keluar dari bibir bapak, bahkan bapak tidak izinkan kami menjaga ibu."

Dengan air mata berlinang anak itu melanjutkan kata-katanya .........

"Sudah yang kali keempat kami mengizinkan bapak menikah lagi, kami rasa ibupun akan mengizinkannya. Bila papak akan menikmati masa tua bapak dengan berkorban seperti ini .....
kami sudah tidak sampai hati melihat bapak begini... kami berjanji akan merawat ibu dengan sebaik-baiknya secara bergantian," ujar anaknya yang sulung merayu.

Pak Suyatno menjawab hal yang sama sekali tidak didugaoleh anak-anaknya.

"Anak-anakku. .... jikalau hidup di dunia ini hanya untuk nafsu.... mungkin bapak akan berkahwin lagi.... tapi ketahuilah dengan adanya ibu kalian di sampingku... . itu sudah lebih dari
cukup. Dia telah melahirkan kalian..."
Sejenak kerongkongannya tersekat..." Kalian yang selalu kurindukan hadir di dunia ini dengan penuh cinta
yang tidak dapat dinilai dengan apapun.Cuba kalian tanya ibumu apakah dia menginginkan keadaannya seperti Ini ?

Kalian menginginkan bapak bahagia .... Apakah batin bapak dapat bahagia meninggalkan ibumu dalam keadaannya seperti sekarang ?

Kalian menginginkan bapak yang masih diberi Allah kesihatan yang baik dirawat oleh orang lain .......bagaimana dengan ibumu yang masih sakit ?

Sejenak meledaklah tangis anak-anak pak Suyatno...Merekapun melihat butiran-butiran kecil jatuh di pelupuk mata ibunya... Dengan pilu ditatapnya mata suami yang sangat dicintainya itu...

Sampailah akhirnya Pak Suyatno diundang oleh salah satu stesen TV swasta untuk menjadi panel jemputan acara Bimbingan Rohani Selepas subuh dan juru acara pun mengajukan pertanyaan kepada pak
suyatno...

Kenapa bapak mampu bertahan selama 25 tahun merawat Isteri yang sudah tidak mampu berbuat apa-apa?

Ketika itu pak Suyatno pun menangis.... tamu yang hadir di studio yang kebanyakan kaum ibu pun tidak mampu menahan haru...

Disitulah Pak Suyatno bercerita... Jika manusia didunia ini mengagungkan sebuah cinta tapi dia tidak mencintai kerana Allah maka semuanya akan luntur...

Saya memilih isteri saya menjadi pendamping hidup saya .......Sewaktu dia sihat diapun dengan sabar merawat saya... Mencintai saya dengan sepenuh hati zahir dan batinnya bukan dengan mata kepala semata-mata. .. dan dia memberi saya 4 orang anak yang lucu dan baik-baik...

Sekarang dia sakit berkorban untuk saya kerana Allah... Dan itu merupakan ujian bagi saya.

Sihat pun belum tentu saya mencari penggantinya. .. apalagi dia sakit ... Setiap malam saya bersujud dan menangis dan saya mengadu kepada Allah di atas sajadah supaya meringankan penderitaan isteri saya.

Dan saya yakin hanya kepada Allah tempat saya mengadukan rahsia dan segala kesukaran saya...kerana DIA maha Mendengar... .

Adakah anda sanggup berkorban sebegini demi cinta?

Tag and Award

1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari:-
Mkn ar...suke ble leh mkn...tp nk diet..huhu..mkn tp mkn kn..nafsu leh lgi dikawal..suke tdo..suke shopping ar...xpuas klu leh shopping ni..best hoo..klu ada duit lgi best..(sape nk bg duit kat aku silakan..nk shopping raye ni..)

2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda:-
1. ermmm ssh nk jwb
2. sume rapat kot...xth nk sbt nama sape sbb sumenye rapat...

3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka:-
1.purple (semestinye)
2.biru
3.hijau
dan banyak lagi..senang cite colorfull la


4. Berikan 4 nama orang yang paling anda sayang:-
1.Ayah
2.Mak
3.adik beradik(ramai ni nak sebut sorang2)
4.of course My Lover

5. Berikan 5 jenis sifat manusia yang paling anda benci:-
1.PeNipU
2.xtepati pada kata2
3.manusia yang suke tikam belakang
4.Suke bermuka2..berlagak baik walaupun hakikatnyer jahat...
5.pentingkan diri sendiri

6. Berikan 6 benda yang mesti anda bawa sebelum keluar dari rumah:-
1.HanDpHone
2.PuRse
3.Duit(xkn bwk purse je kn)
4.erm..ntah ar..
5.xleh nk jwb dh...
6.ntah....

7. Berikan 7 destinasi percutian yang anda ingin suka kunjungi:-
aduh ni susah sket..mane la..asalkan dengan yang tersayang..tempat xbest jadi best..kebahagiaan itu sangat penting kan??sukenyer dpt g bercti..ble nk honeymoon ni..hahaha(bajet Dh kawen ke??)


8. Berikan 8 kenangan yang paling anda tak dapat dilupai:-
~TerlaLu ByK kenangan nyer..biar Ar kenanGan menJdi Kenangana..

9. Berikan 9 impian yang anda impikan:-
- nk BerJAya Dlm Hdp nk Dpt pe Aku inGinkan dlm Hdp NI..Nk kawen Cpt2 hahha...(YEKE?)

10. Berikan Award dan Tag ini kepada 10 orang kenalan blog anda:-
~sape2 la..sbb hazab jugak nk buat tag ni..hehehe so sape yang berminat TOLONG buat ye..im serious..tp xpaksa=)~~nk2 pd kwn2 ku yg suke BC Blog aku ni..(Suke ke?wt2 suke ar erk..)

comel kan award ni??

aku hadiahkan pada sume follower..xjawab tag pon xpe=)


Blik kg halaman

Huhuhu...Hri ni aku blik kg..sesj jln..kg aku xde ar jauh sgt tiap2 hri nk g pun leh, tp xde ar g tiap2 hri kn....seminggu sekali aku akn blik kg..kg aku ni ada byk buah-buahan..kg katenye mesti ar ada dusun buah-buahan kn...rambutan, durian, duku, cempedak n pe lgi erk... Ptg td aku blik kg ngn mak n ayah aku..mak ajak g amik buah duku, sesj nk mkn.. so aku drive blik kg...tp ramai yg xde kat kg sbb sume kuar jln2...yg ada pun mak sedara n pak sedara aku n sepupu ku...sepupuku yg lain kuar jaln2... Hajatnyer nk amik duku je so aku n mak aku pun memulakan operasi g kutip buah duku..aku bedua ngn mak je g kutip ayah aku duk lepak ngn pak sedara aku... Seronok gak g kutip buah duku tp x seronok nyer sbb byk sgt nyamuk...terlalu byk..g kebun kn mmg byk nyamuk kn..Kebun buah xde jauh sgt dkt umh mak sedara je..jln kaki je dh smpai dkt sesgt ar...Mak aku pun kutip ar buah duku n aku pun kutip gak..tp disbbkn terlalu byk nyamuk aku jd mls nk kutip...tgn aku dh merah2 kena gigit nyamuk...

Ni ar pokok duku kat kg aku..buahnyer xde ar lebat mane tp leh ar nk kutip wt mkn...

Ada byk gak pokok duku kat kg aku nni...tp x larat nk g kutip sumenyer... 2 3 pokok je aku n mak aku kutip...

Ni ar dia my mom yg bersggh2 sgt nk mkn buah duku ni...petik je buah buku dr pokok..sbb pokoknye xde ar tggi mana..yg tggi mak aku guna galoh...

ni ar dusun buah kat kg aku..dkt ngn umh arwah tok n to'ki aku..2 ar umah arwah to n to'ki aku..skrg dh xde org duk umah 2 lgi...dh lama aku x msk dlm rumah 2..rindu plk kenangan ms bdk2 dl..rindu kat arwah tok n to'ki aku...



BBQ with My Famili

Mlm semlm (13ogos08) famili aku ada mengadakan BBQ kat umah Kak Teh...
Sesj je wt BBQ bakar ayam n ikan...
Sume nyer disponsor oleh adik beradik ku yg lain...Pakat2 ar..
Sblm menyambut ketiba puasa ni kitaorg wt ar BBQ ni buat kali terakhir..
Antara menu yg ada mkm 2 ialah Ayam, ikan Talapia ni utk bakar..ns grg..pencuci mulut plak agar2 n buah anggur...
Kitaorg jemput jiran2 yg dkt ngn umah je...
mlm 2 meriah ar jgk...sume ada kn..
pakat2 bakar ayam n ikan..

Ikan bakar rempah nyer k.long aku yg wt..


ni ayam bakar mak aku yg wt rempah..

Betul ke?

Betul kate sesetengah pasangan.
Ble COUPLE, boyfriend semuanya sanggup wat utk girlfriend tersayang.
Antara kelakuan yg pelik boyfriend akan usahakan utk memikat hati girlfriend :
  1. Sangup berhabisan duit utk calling & massage girlfriend sampai lewat malam atau esok pagi walaupun msg² busy dgn keje.

  2. Sanggup berhabisan duit utk dating walaupun boyfriend pokai dan terpakse gune duit simpanan, duit ptptn atau paling sadis mintak parents.

  3. Sanggup ambil girlfriend walaupun jauh beribu batu.

  4. Sanggup temankan girlfriend pergi ke mane² walaupun tempat yg ditujui tidak menarik minat girlfriend atas alasan nak menjage keselamatan.

  5. Sanggup menunggu dan memujuk girlfriend dgn tempoh yg lame dek kesalahan yg kecil.

  6. Sanggup beli mcm² hadiah utk girlfriend supaya dpt menyentuh hati naruni grilfriend.

  7. Sanggup berkorban ape sahaje demi girlfriend tersayang.

  8. Sanggup mengenepikan kwn² seangkatan demi nak spent time dgn girlfriend.

  9. Sanggup datang ke rumah parents girlfriend jikalau msg² mengalami salah faham yg kritikal walaupun waktu itu sudah pukul 2 a.m.

  10. Sanggup meminjamkan girlfriend brg² kesayangan boyfriend seperti hp canggih, laptop, scooter, kereta dan bla-bla.

  11. 24 jam mesti cakap i love u baby..
    Dan akhirnye... Mcm² lagi.

ni aku bc dri blog sue pinky(adik kwn aku ms mmce). sori sue copy suke ar so copy je ar...xpe kn..hihi

p/s : biasa ar kn kerna syg n cinta sume sggp berkorban kn..pe2 pun akan sggp lakukan..sbbnyer syg n cinta..so aku hrp sume ni akan berkekalan mcm ni dr pasangan kekasih ke psangan suami isteri kn..xnk ar ada perubahan nnti..bak kate org ms bercinta ni sumenyer manis kn..so sama2 ar kite bina perhubungan kite supya sentiasa bahagia n segar..(klu nk bg hadiah n suprise tiap2 hri pun xpe lgi aku suke...ye syg..huhuh)

Please...

please...
pergi klinik..

please..
jumpe doctor..

please..
makan ubat batuk..

please...
jage kesihatan..

please...
please...
please...

if you don't want to do it for me, just do it for yourself dear..

wrote by
mr.naQi

Kecewa

Kecewa

sebab?
tak dengar kata

janji?
dah janji tapi buat2 lupe

sakit?
terhina

pendam?
terpaksa

marah?
tak boleh..nanti die marah kite balik

kesimpulan?
luah kat sini je la

wrote by?
-Mr.NaQi-
9.35pm office workstation, SEBS Menara Sentul
12th August 2009

Budok Buchuk..

Muka2 budok buchuk br bgun tdo ni..bgun tdo je amik gmbo ato ke aku...
cute muke br bgun tdo 2..huhuhuu..
Nk tnjuk kat sume org bdk ni suke tdo..hahahha..
pdhal sume org tdo kn..hihi..poyo btl..tdo2 jgn x tdo..
Tdo 2 satu nikmat yg diberikan pd kite kn...



Luasnyer celik mata 2..mata msh merah menyala lgi 2...huhu


ni plok mata sepet..xluas doh..muke poyo je br bgun tdo kn..wajah2 berseri


Ni tgh tdo lgi...hihih..bgun2..tdo lwt bgun pun lwt...bahang kn


Wajahmu membuatkan ku terpikat...wajah bgun tdo je...hahah..hencem je muke br bgun tdo kn..huhuhu


Sungguhan nyer ye tdo..best kn dpt tdo...mimpi2 yg best k..selamat tdo syg..hhaha..


p/s:sori syg saje nk edarkan gmbor xxxxx ni.hhahah..jgn mare k..nntix hencem dh kn...
hencem2 br ayg syg...syg lebih ar...(jgn ada kontroversi dah ar)gmbor2 diats
hanyalah sekadar hiasan..huhu

BeKpes

Salam..
sj je nk update ttg bekpes aku utk hri ni..
kate nk diet kn tp aku rs aku ssh utk diet..
Tp aku akn usaha jgk nk diet jgk k...
Nk kurus kembali mcm dl...Biar lg cute..hahaah

Pagi ni bekpes mkn nasi minyak n minum air pearl coco...
Best sgt..mkn hbs menjilat jari lgi..hiihi..
mkn..mkn...mkn..2 je keje nyer..
nk wt mcm ane kn dh mmg aku suke mkn nk diet mcm ane agak nyer 2 kn..
Kwn2 tlg kawal nafsu aku ni..aku xnk mkn byk..
ssh jd gemuk ni..nk bli bj pun ssh..xsuke2..
Bekpes kena amik tiap2 pgi 2 diet yg btl kn..
Mkn dlm kuantiti yg sedikit jgn mkn byk2...hahaah



ni ar ns minyak yg aku mkn...


Air pearl coco panas best jgk...(yg k.hai punyer...opis mate aku)


Setelah hbs dibahang oleh aku...licin....


Air2 yg berada di atas meja ku..satu air panas..2 lgi 2 air masak..2 botol skali aku minum..kena byk minum air masak kn..(2 3 kali aku duk g tandas..byk minum air..)


Botol2 air masak yg aku kena minum setiap hri..hbskan sumenye..br shat kn..huhu..

Our Ring..





Hari ini genap setahun aku pakai cincin ni..cincin pemberian my HUBBY..
cincin di beli kat Giant ms 2 ada Fair Lazo Diamond..
so kitaorg tgk2 je ar..cuci mata je..tp tgk2 harge nye xde ar mhl sgt..
so Mr.Naqi pun tnya ar nk ke x..aku kate ikt ar..lps bincang2 kitaorg bli ar..
Mr.Naqi kate cincin ni simbol perkenalan kitaorg...

Aku punyer ar jaga cincin ni sbb pemberian Mr.Naqi kn so kena ar pakai sokmo..
So hri ni 04/08/09 genap setahun dh aku memakainyer walaupun hri 2 cincinku ini patah ke putus ntah ar...
aku xth nape leh patah..tbe2 tgk kat tgn dh tercabut..
Aku tkt nk bgtau Mr.naqi tp aku bgtau gak...walaupun 2 3 hari selepas itu ar..
Mr.Naqi marah kat aku dia tnya nape leh patah..aku ckp ar xth..
Maka aku xmemakai cincin 2 dkt sebulan kot sbb xth nk repair kat ane..

Bulan lps aku g giant tut..tut...nmpak plok Lazo Diamond ada wt Fair lgi..
Sukenye dlm hati..aku cpt2 g dkt Lazo Diamond 2 sbb nk repair cincin ni..
Aku tnya ar bpe lama nk repair..dlm seminggu gak ar..so aku kate xpe ar asal leh
repair..n org 2 ckp muking cincin 2 x seperti asal muking bengkok atau pe2 ar..
Aku kate xpe ar xkisah asal leh pakai lgi cincin 2..
skrg aku dpt pakai semula cincin ku ini...setelah sekian lama duk dlm purse aje...
hihihi..bleh gk pakai ms anniversary cincin ni..


DOA KASIH SAYANG


'Bingkisan Doa.'

Ya Allah... . Seandainya telah engkau catatkan... Dia
milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagian antara kami... . agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan... . dia bukan
miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku... . Luputkanlah ia dari
ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan... .

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti... . Berikanlah aku
kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah hilang... .
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu...
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku... . kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran... Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh... .


















note : Jika dia jodoh ku (Mohd naqiuddin razal) bg ar aku kekuatan utk mengharungi suka duka bersamanya..

curahkan segala kasih sygku pdnyer..berkatilah sgla yg aku lakukan...doakan jodoh kami berpanjangan

hgga akhir hayat...percepatkan jodoh kami..amin..

Thnks 4 faziey bg aku kekuatan n srh aku amalkan doa ini..Insyaallah sume berjalan dgn lancar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...